#OngezondheidsEconomie
#OngezondheidsEconomieSchaduwkant van de mensheid
Home Sweet Home
Vertellingen

Oost, west, thuis best

Nu kost elke dag energie, maar worden ze beloond met euforische gevoelens wanneer ze een lastige etappe achter de rug hebben, een probleem naar tevredenheid hebben opgelost, of gewoon door prachtige panorama’s van landschappen. Ze voelen zich welkom door dieren die hen nieuwsgierig volgen, met nauwelijks merkbare geluiden en glinsterende ogen in dichte begroeiing. Volgens Edith is het juist deze afwisseling en dynamiek die hen trekt. Dit is geen comfort zone meer. Het dagelijkse leven, ook al is er een terugkerende routine, is nu veel gevarieerder en verrassender.

Indonesian man
Vertellingen

Joseph

Joseph’s wortels lagen in een andere tijd en een ander continent. De jonge vrouwen en kinderen noemen hem liefkozend “lolo”, en de mannen benaderen hem zonder uitzondering met eerbied en respect. Toen John hem vertelde over zijn voornemen om met Edith op reis te gaan, had Joseph eenvoudig gezegd: “Het is goed om regelmatig de balans van je leven op te maken. Elke dag is een nieuwe kans, met keuzes voor jullie toekomst. Zorg gewoon dat je later geen spijt hebt van welke keuze dan ook.”

Lieveheersbeestje
Onderweg

Accepteren of opgeven

Jezelf (en anderen) accepteren zoals je bent is vooral vrede hebben met diversiteit. Tolerant zijn voor verschillen, en beseffen dat deze elkaar aanvullen. Het heeft ook een kern van niet-waarderen in zich: geen etiketjes plakken dat iets “goed” of “fout” is; hooguit dat jij er zelf zus of zo op reageert. Dat is iets heel anders dan toegeven aan gemakzuchtig niets doen, en excuses aanvoeren om maar niet de problemen in je leven aan te pakken. Je kunt het verleden accepteren, simpelweg omdat daar niets meer aan te doen is. Je toekomst echter, die heb je nog steeds in de hand!