Q&A

1. Hoe deze site te gebruiken

Bijdragen van anderen

Soms krijg ik een vraag of ik externe inhoud wil plaatsen op mijn site. Deze website is echter een persoonlijke hobby. De verantwoordelijkheid voor bijdragen door andere auteurs is een slangenkuil vol juridische angels.

Daarom: er zullen nooit bijdragen van andere auteurs zijn dan van mijzelf!

Over advertenties

Hoewel ik begrijp dat mensen (liefst heel snel heel veel) geld willen verdienen, zijn er genoeg redenen waarom ik een aversie heb tegen internetadvertenties.

In de eerste plaats verschijnen ze altijd op de meest ongewenste momenten en plekken, en meestal niet passend bij de context van de webpagina.

De algoritmes die bepalen welke advertentie je te zien krijgt werken stigmatiserend en beperken zowel je ongedwongen vrije keuze alsook je kennis over beschikbare variëteit.

Het advertentiemodel achter het vrije internet gaat zo ver en zó diep dat auteurs zelden nog aan (kunnen) geven wanneer bepaalde inhoud advertentie-gedreven is. Transparantie is opgeofferd aan commerciële belangen die baat hebben bij de slaafse mode en trend-gevoelige meute die daardoor vaak onverstandig met duur verdiend geld omgaat.

Op mijn site dus géén advertenties!

Waar zijn de pagina’s voor registratie en aanmelding?

Je hebt ze niet nodig om via de site te communiceren.

2. Over de inhoud

Waarom deze 3 thema’s?

De drie thema’s met betrekking tot #HersenTrucs, #Organismiteit en #OngezondheidsEconomie zijn na vele jaren bij mij komen bovendrijven als de drie pijlers waarop de meeste menselijke problemen zijn gebouwd. Beter bewustzijn daarvan kan dus helpen enige persoonlijke en sociale problemen te verminderen.

#HersenTrucs is het ingebouwde mechanisme dat we steeds de makkelijkste weg zoeken, geen verantwoording nemen voor lastige zaken als het ons niet aangaat enzovoort. We vinden altijd wel een excuus om zelf buiten schot te blijven, of om goed te praten wat we eigenlijk niet hadden moeten doen.

#Organismiteit helpt daarbij, doordat we ons verschuilen achter een door mensen gecreëerde structuur welke ons overstijgt. Het probleem is dat we uiteindelijk ook daardoor geleid en gestuurd worden. We hebben er veel commentaar op, maar je kunt daarvoor uiteindelijk geen schuldige individuen aanwijzen, en moet weer bij jezelf te rade gaan in hoeverre je uit gewoonte meedoet aan dat systeem.

#OngezondheidsEconomie bouwt daar weer op voort met alle rechtvaardigingen die we aandragen voor zelfbeschermende en dure structuren die we in stand houden voor gezondheidszorg. Uiteraard mag iedereen in z’n levensonderhoud voorzien. Maar in een tijd dat kosten de pan uit rijzen, en minder draagkrachtigen daarvan de dupe worden, telt maar èèn vraag:

Mag je ZO VEEL verdienen aan de ongezondheid van een ander?

Maken we dan geen misbruik van de waarde die ieder van ons onontkoombaar hecht aan het leven?

Veel mensen klagen wel, maar kijken vervolgens niet echt verder. Daarom wil ik met mijn berichten de ogen wat verder openen.

De teksten enzo… hoe kom je daaraan?

De feitelijke inhoud is helemaal niet zo nieuw.

Het zijn allemaal gedachten en ideeën die je overal terug kunt vinden. Mijn enige bijdrage is dat ik het wat anders verwoord, en wellicht in een ander daglicht met elkaar in verband breng.

Verwacht geen diepgaande studies als achtergrondinformatie! Ik heb gewoon veel ervaring opgedaan als waarnemer van de wereld om mij heen!

Hoe kom je aan de filmpjes op deze site?

Sommige filmpjes en animaties maak ik zelf.

De meeste filmpjes komen echter rechtstreeks van YouTube, en worden hier in een afspeelvenster weergegeven.
Je kijkt dus echt naar YouTube!

Kan ik de afbeeldingen op deze site zelf ook gebruiken?

Ga er altijd vanuit dat je afbeeldingen op het internet NIET kunt gebruiken voor jouw doeleinden.

Zodra je een afbeelding van het internet opnieuw gebruikt, blijf je altijd verantwoordelijk om het auteursrecht, eigendom en gebruiksbeperkingen te controleren. Daarom raad ik je aan om nooit zomaar foto’s van deze site te downloaden. Ga naar Pixabay en stel je eigen selectie samen. Of neem contact met me op om te weten te komen of je mijn foto’s mag gebruiken. Het feit dat een afbeelding op deze site wordt geplaatst, betekent niet dat je deze voor jouw eigen doeleinden kunt gebruiken. Je kunt deze site niet als referentie gebruiken in gevallen van schending van het auteurs- of enig ander afbeelding gerelateerd recht.

Waar komen de afbeeldingen op deze site vandaan?

De afbeeldingen op deze site zijn òfwel gemaakt door mijzelf, òf komen van sites welke gratis afbeeldingen aanbieden, zoals Pixabay (https://pixabay.com/nl/) en Pexels (https://www.pexels.com/). Zo nu en dan gebruik ik afbeeldingen van openbare sites die niet-commercieel gebruik van afbeeldingen toestaan, zoals NASA en publieke opleidingsinstituten.

Pixabay en Pexels bieden een enorm aanbod aan afbeeldingen van hoge kwaliteit en in verschillende resoluties, die bovendien vrij te gebruiken zijn.

Lees a.u.b. de gebruiksvoorwaarden op deze sites voor meer informatie.

3. Over coaching

Kost coaching geld?

Neem gerust contact op, en dan praten we erover.

Wellicht ben ik tevreden met een kopje thee, maar bedrijven zou ik best wel eens een normaal tarief voor adviseurs kunnen vragen!

Bedenk wel: ik heb geen bedrijf, en dat ga ik ook niet meer opstarten.

Bied je nog steeds coaching aan?

Ik heb het initiatief voor een e-Coaching bedrijf gestopt.

In plaats daarvan lanceerde ik deze site met informatie die mensen kan helpen met inspiratie of inzichten.

Als je echter van mening bent dat je kunt profiteren van mijn ervaring als people manager en persoonlijke (loopbaan) coach, dan kun je mij altijd een bericht sturen via het contactformulier.